Talangjakt 2022

Anmäl dig och var med på årets tävling för dig som spelar ett brassinstrument. Du kan anmäla dig om du spelar trumpet, kornett, valthorn, althorn, baryton, trombon eller tuba. Tävlingen äger rum på Växhuset i Västerås fredagen den 20 maj med start kl. 17:00. Prisutdelning sker på Västerås Brassbands musikalkonsert dagen efter, lördagen den 21 maj, som även råkar vara Blåsmusikens dag, kl. 17:00. Du väljer ett musikstycke, själv eller i samråd med din lärare, som passar dig och din nivå. Behöver du ackompanjatör ordnar du det själv. Tre domare kommer att bedöma resultatet och det finns fyra åldersindelade klasser: upp till och med 10 år, 11-12 år, 13-15 år samt 16-21 år.

Vinnaren i varje klass får 500:- samt en pokal och diplom. Vinnaren får också möjlighet att spela ett solostycke vid någon av Västerås Brassbands konserter. 2:a pris är 300:- och ett diplom samt 3:e pris är 100:- och ett diplom.

Juryn består av Kulturchef Mats Widelund (Eskilstuna), Kulturskolechef Jan Bohman (Enköping) och Sveriges Orkesterförbunds direktör Magnus Eriksson.

Du anmäler dig till christer@aberg.net senast den 1 maj 2022. Efter det datumet får du en bekräftelse och en tid när du ska infinna dig på Växhuset i Västerås.